2017 - Finalistene

 

  Brynjar Berntsen - Sortland BK

Som ferske bridgespillere har vi registrert at en person fyller alle kriterier for å få tittelen som årets bridgeildsjel. Nemlig Brynjar Berntsen fra Sortland Bridgeklubb. Vi måtte bare finne ut hva bridgehistorien hans inneholder, og det har vi fått fra blant andre Kristian Barstad Ellingsen.
Brynjar startet å spille Bridge i 1981, altså for 36 år siden. Allerede i 1984 ble han styremedlem i klubben, og tok på seg ledervervet i klubben første gang i 1985.  Han har i to perioder tatt en pause som leder i klubben. Den ene perioden brukte han til å hjelpe til med å få kretsstyret opp å gå. Han foreslo for klubbene i kretsen at han kunne få med seg et helt styre fra Sortland, og gjenoppta det da nedlagte kretsstyret. Dette ble vedtatt, og kretsen har under Brynjars ledelse vært glimrende organisert til klubbenes store tilfredshet.

Det som kjennetegner Brynjar som leder og organisator, er at han er raus og lyttende. Han inkluderer andre i beslutningsprosessene, for så til slutt å stå frem rettferdig og bestemt med gode beslutninger. Gode gjennomtenkte prosesser gjør at man får stor respekt for jobben som er gjort.

Brynjar har en måte å behandle mennesker på som er inkluderende. Han har et stort nettverk, og evner å dra med seg andre for å få ting gjort.
Brynjar er en miljøskaper som har vært sentral i byggingen av Sortland BK. Sortland BK er Lofoten og Vesterålens desidert største klubb. Måten å organisere klubben på har ført til en fast ukentlig spillekveld for både konkurransespillere, de som har bridge som en sosial hobby, og nybegynnere. Det er ikke noen selvfølge å få alle disse spillerne sammen i en og samme klubbkveld. Dette har fungert år ut og år inn, og Brynjar skal ha mye av æren for det.

De siste årene har Brynjar også vært primus motor for en ukentlig formiddagsbridge for pensjonistene i klubben. Dette har vært et populært tilbud, og mange setter stor pris på å få spille bridge to ganger i uka i stedet for bare én.

Brynjar har på frivillig basis arrangert en rekke turneringer med stø hånd. Blant oppgaver han har betjent er kjøkkentjeneste, turneringsregnskap og øvrig arrangementsansvar.
Han er uten unntak den første som ankommer spillelokalet og den siste som går. Han ordner alle spillekvelder med innlagt matpause og lotteri, samtidig som han er aktiv spiller. I det året som er gått var han fraværende en eneste spillekveld, og det med absolutt gyldig grunn. Men han hadde selvfølgelig organisert det hele slik at stedfortrederne hadde full kontroll på sine arbeidsoppgaver. I tillegg har han i en årrekke lagt ned mange dugnadstimer på å stokke kort til så vel klubbkvelder som turneringer. Dette viser hvilken enestående innsats Brynjar har lagt ned gjennom mange år.

Når vi skriver 2017 har Brynjar ledet klubben i 21 år og i tillegg vært kretsleder i 5 år.
Brynjar Berntsen er vår kandidat til kåringa Årets  bridgeildsjel 2017.  Bente Faag - Sandnes Juniorbridgeklubb


For energisk og inspirerende innsats med barn fra Austrått bydel i Sandnes for å bygge en ny generasjon interesserte og flinke bridgespillere.

Bente er leder for Sandnes juniorbridgeklubb som ble startet høsten 2016. Klubben har nå 38 juniormedlemmer og 9 bord på spillekveldene - alle spillerne under 15 år. Klubben er allerede en foregangsklubb innen sitt felt.  


  Eva Hagen - Pass BK / Aurskog BK

Eva er alltid tilstede, selv om hun må reise langt fra der hun bor. Eva sender ut e-poster om alt som skjer i vår klubb og passer på at vi minnes på det som tidligere er sendt. Det samme gjelder for turneringer og annen videreformidling av informasjon for forbund og andre. Du skal være veldig ubevisst i din omgang med informasjon om du mener deg uinformert som medlem i Pass.

Enda viktigere enn informasjon og tilrettelegging er Evas gode humør. Eva er så positiv og blid og hun blir synlig glad på andres vegne når noen gjør det godt ved kortbordet eller har lyktes med noe, alternativt kommet seg etter nedturer, på andre områder enn kortspill.
Eva lar seg ikke provosere og blir ikke sint om det gjøres feil eller går galt rundt bordet og det er det mange som kunne lære litt av.

Eva er rett og slett et godt menneske som sprer glede og gjør det trivelig å spille bridge.  Per Hauge - Stange BK

Jeg vil gjerne nominer Per Hauge i Stange Bridgeklubb som kandidat.. Nå har jeg spilt bridge i Stange i bortimot 25 år. Jeg kan ikke huske at det har vært andre enn Per som har stilt opp som ansvarlig for at kveldene skal fungere ifht kort og turneringer. Etter at vi fikk moderne utstyr har han organisert så hans sønn stokker kort også.

Har vi offentlige turneringer stiller han opp. Organisere vi private turneringer, ja så stille han opp. Er det noe i forhold til dataen osv, så stiller han opp.. Alltid blid og positiv. Han er alltid den som låser oss inn og som låser oss ut etter utført spillekveld.  Jeg vet ikke sikkert når Per begynte å spille bridge, for ca 40- 45 år siden tenker jeg. Han har iallefall i alle de årene vært en primus motor i Stange Bridgeklubb og treng en skikkelig påskjønnelse for å holde ut med oss (og dere år etter år) kveld etter kveld. Da beholder vi ham i mange år til også..

NOMINASJONSTEKST 2
Per Hauge" Stange Bridgeklubb. Det kan umulig finnes noen bedre. Alt fungerer knirkefritt hver eneste gang Per er tilstede.  Jan P. Johannesen - Sarpsborg BK

Jeg vil nominere Jan P. Johannesen, medlems nr 15130 til Årets bridgeildsjel 2017.

Han har i en årrekke stilt opp for bridgen i Sarpsborg / Fredrikstad-regionen. Han er så vidt jeg vet turneringsleder hver uke både i Gressvik, Fredrikstad, Sarpsborg og Råde! Det vil si mandag, tirsdag, onsdag og torsdag hver uke.

Han sitter som tillitsvalgt i kretsen.

Jan er et utpreget Ja-menneske som generelt sier ja til alt han blir spurt om. Han stiller f.eks. opp på nybegynner-treff på en lørdags formiddag, eller som turneringsleder på klubbens «kose-tur» til København. Og han stiller også opp som makkerskapsgarantist på klubb-kvelder, og som makker for ferske spillere.

Alltid blid, og en meget god ambassadør for bridgen.

NOMINASJONSTEKST 2

Jan P. Johannesen er en ekte ildsjel for norsk klubb-bridge.
Han har gjennom mange år gjort, og gjør, en enestående jobb for flere av de lokale klubbene i Østfold.

Han er spillende turneringsleder (uten honorar) og Ruter-ansvarlig for disse klubbene:

 

  • Gressvik BK på mandager
  • Fredrikstad BK på tirsdager
  • Råde BK på onsdager
  • Sarpsborg BK på torsdager


I tillegg innehar han styreverv i flere av klubbene, samt i Østfold og Follo Bridgekrets.

Han har vondt for å si nei, og tar gjerne på seg å handle inn materiell eller annet som klubbene trenger.

Han har reist tur/retur Danmark for Sarpsborg BK for å få reparert dubleringsmaskinen som klubben bruker. Han stiller ivrig på Ruter-kurs fra Forbundet, og reiser gjerne til Oslo hvis han får muligheten til å lære seg mer om Ruter.

I tillegg er han aktivt med blant de «eldre» i klubben som kommer tidlig hver spillekveld for å sette fram stoler og bord og få på plass meldebokser.

Han gjør en umåtelig stor innsats for klubb-bridgen i Østfold og fortjener en pris for sitt arbeid gjennom mange, mange år.